Καλώς ήρθατε!

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή σχολική χρονιά! Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε, σας καλώ να λειτουργήσουμε συλλογικά για να ζήσουμε σχολεία υπερασπιστές των παιδιών και των χαρακτηριστικών της ηλικίας τους. Πρέπει να στηρίξουμε το Δημόσιο Σχολείο, το σχολείο που είναι ανοικτό σε κάθε παιδί. Να πορευτούμε με βάση τα δεδομένα της επιστήμης μας και να σταθούμε αντιμέτωποι στις λογικές και τις πρακτικές που τα παραβλέπουν. Στην πορεία αυτή θα είμαι δίπλα σας και θα προσπαθήσω να σας στηρίξω σε ό,τι χρειαστείτε. Μη διστάστε να ζητήσετε βοήθεια λοιπόν για όποιο πρόβλημα.

Η ιστοσελίδα αυτή κατασκευάστηκε προκειμένου να προσφέρει υλικό και ενημέρωση πάνω σε εκπαιδευτικά θέματα. Αποσκοπεί επίσης στη διευκόλυνση της επικοινωνίας καθώς θα ενημερώνεται σε εβδομαδιαία βάση (όταν αυτό είναι δυνατό βέβαια – δε χρειάζονται υπερβολές...).

Η πρώτη επιλογή στο οριζόντιο μενού θα σας οδηγήσει σε διασυνδέσεις που προσφέρουν πληροφορίες για κάθε ένα από τα Σχολεία της εκπαιδευτικής περιφέρειας. Πατώντας πάνω στο όνομα του σχολείου θα οδηγηθείτε στην ιστοσελίδα του. Αν ακολουθήσετε τις υποκατηγορίες της ενότητας θα πάρετε πληροφορίες για τη δύναμη του σχολείου αλλά και για το ωρολόγιο πρόγραμμά του.

Η δεύτερη επιλογή θα σας οδηγήσει σε πληροφορίες που αφορούν διάφορες Δράσεις όπως η μετάβαση από τη μια βαθμίδα στην άλλη, η χρήση των νέων τεχνολογιών, η αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου και μαθητή, οι καινοτόμες δράσεις όπως η περιβαλλοντική εκπαίδευση, η αγωγή υγείας και τα πολιτιστικά και, τέλος, η διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Η τρίτη επιλογή είναι η ενότητα Μαθήματα, εδώ κατηγοριοποιούνται προτάσεις για καθένα από τα πέντε μαθήματα που   αναφέρονται.

Στην τέταρτη επιλογή «Κείμενα!» ταξινομούνται κείμενα αλιευμένα από το διαδίκτυο – είτε οι συνδέσεις προς αυτά – που αφορούν διάφορα θέματα.

Στην επιλογή Μαθησιακές Δυσκολίες θα βρείτε πληροφορίες, προτάσεις και υπερσυνδέσεις σχετικά με τη φύση της εκδήλωσής τους και τη διδακτική τους αντιμετώπιση.

Τέλος στην ενότητα Επίκαιρα ταξινομούνται άρθρα σχετικά με τις δραστηριότητες του Σχολικού Συμβούλου, τη νομοθεσία και χρήσιμες υπερσυνδέσεις.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να συζητήσουμε κάποιο θέμα που σας απασχολεί, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στα στοιχεία (διεύθυνση - τηλέφωνο - ηλεκτρονική διεύθυνση) που αναφέρονται στη βάση αυτής της σελίδας. Επίσης, κάθε Τετάρτη είναι ημέρα γραφείου και μπορούμε να συζητήσουμε από κοντά.


 

Καλή πλοήγηση!

vassilis   Βασίλειος Κωτούλας

Διδάκτορας Σχολής Επιστημών του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σχολικός Σύμβουλος 2ης Εκπ. Περ. Καρδίτσας