ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

 

mitsiadi eyth2 136x102   

Αγαπητοί συνάδερφοι,

Αξιότιμοι γονείς, πολυαγαπημένα μας παιδιά.

Το πρώτο κουδούνι, που σημαίνει σήμερα στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της Π.Ε. Καρδίτσας σηματοδοτεί την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς. Κοινός μας στόχος είναι να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα ποιοτικό και ανταγωνιστικό, που εξασφαλίζει σε μαθητές και μαθήτριες όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να ικανοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους αλλά και να προσαρμοστούν στις μετέπειτα απαιτήσεις της ενήλικης ζωής.

Δυστυχώς όμως οι συνθήκες δεν είναι πολύ ελπιδοφόρες, διότι η χώρα μας βιώνει πολύ βαθιά οικονομική κρίση με άμεσο αντίκτυπο στην Παιδεία. Ίσως για όλους μας είναι χειρότερη χρονιά από τις προηγούμενες. Όμως με τη συνεργασία, την καλή διάθεση, επιμονή και υπομονή, που δείχνουν πάντα οι εκπαιδευτικοί μας, καταφέρνουμε να ισορροπήσουμε τα συναισθήματα των μαθητών μας στην τάξη, καθώς μεταφέρουν από το σπίτι το άγχος των γονιών τους, την ανεργία, τη φτώχεια και να επανέλθει η αισιοδοξία στα μάτια τους και το χαμόγελο στα χείλη τους. Είναι χρέος μας και ηθική επιταγή.

Ευτυχώς για την Πρωτοβάθμια Καρδίτσας δεν υπάρχουν λειτουργικά κενά. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει σε όλες τις σχολικές μονάδες με τον έγκαιρο προγραμματισμό και την ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού μας δυναμικού.

Με την καλή συνεργασία όλων των φορέων, που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία ευελπιστούμε ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και θα κυλήσει ομαλά η νέα χρονιά.

Εύχομαι σε όλους υγεία προσωπική και οικογενειακή ώστε να έχουμε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με αισιοδοξία και θετική σκέψη και στους μαθητές και μαθήτριές μας « Καλή πρόοδο!»