Στο πλαίσιο της εορτής για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, που είναι η 31η Οκτωβρίου, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Καρδίτσας προγραμμάτισε επίσκεψη -εκδήλωση επιλέγοντας το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου οι μαθητές/τριες των τμημάτων της Γ΄ και της Δ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την ιστορία του κουμπαρά και να μάθουν τη αξία της αποταμίευσης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο

Δ/ντης του σχολείου κ. Γάκιας Βασίλειος, ο οποίος τόνισε με απλά παραδείγματα τη σημασία της αποταμίευσης ιδίως στη σημερινή εποχή και στις μέρες που περνάμε.

Ο Δ/ντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου-Eurobank κ. Στυλιανίδης Βασίλειος μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Ο κουμπαράς, το μεγαλύτερο σύμβολο της αποταμίευσης στην Ελλάδα, γιορτάζει φέτος τα 81 του χρόνια και γιορτάζουμε μαζί του την αποταμίευση!

20151026-8DI-001

Ο κουμπαράς πρωτοεμφανίζεται από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τον Αύγουστο του 1934 και πολύ γρήγορα γίνεται το αγαπημένο σύμβολο της παιδικής αποταμίευσης. Ο κάθε κουμπαράς ήταν αριθμημένος και οι αριθμοί των κουμπαράδων έμπαιναν σε κλήρωση κάθε χρόνο, όπου οι νικητές απολάμβαναν μικρά χρηματικά βραβεία με ανακοινώσεις που δημοσιεύονταν στις εφημερίδες. Το κλειδί του κουμπαρά δε δινόταν στα παιδιά, αλλά φυλασσόταν στα καταστήματα, ώστε να «προστατεύει» τις παιδικές αποταμιεύσεις από τον πειρασμό της σπατάλης, μία παράδοση που ισχύει μέχρι σήμερα. Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης στις 31 Οκτωβρίου, η αποταμίευση είναι μία αξία επίκαιρη περισσότερο από ποτέ και θυμίζει σε όλους μας ότι με υπομονή, επιμονή και μεθοδικότητα μπορούμε να επιτύχουμε τα όνειρα και τους στόχους μας. Είναι κυρίως, όμως, μία αξία που πρέπει να διδάσκεται από γενιά σε γενιά.»

Οι μαθητές της Γ΄και Δ΄τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας των εικαστικών κ. Ζαβράκα Θεοδώρας θα φτιάξουν ζωγραφιές τις επόμενες μέρες, τις οποίες θα αποστείλουν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο   Καρδίτσας -Eurobank   και ίσως κάποιες επιλεγούν για κάποια δράση του Ταμιευτηρίου.                                                  

Στη συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης με τα στελέχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου-Eurobank κ. Πιούκη Γεώργιο και κα. Κατσάρα Δήμητρα μοίρασαν κουμπαράδες σε όλους τους μαθητές.

Στο τέλος ο Δ/ντης του σχολείου και οι δάσκαλοι των τάξεων κ. κ. Τσέλιος Φώτιος , Τσεσμετζή Χρυσούλα, Ανυφαντή Χαρούλα, Κατσιαβού Μπελίντα και Στατήρας Ευθύμιος ευχαρίστησαν όλους για την όμορφη αυτή εκδήλωση.