Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας η προϊσταμένη του τμήματος ύδρευσης της ΔΑΥΑ Καρδίτσας κα. Ντίνα Ρίζου, πολιτικός μηχανικός της ΔΕΥΑΚ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καρδίτσας).

Η συνάντηση προγραμματίστηκε από τους

εκπαιδευτικούς των τμημάτων της Γ΄2 και Δ΄ τάξης, στα πλαίσια των προγραμμάτων της ευέλικτης ζώνης «Το νερό» και «Ο κύκλος του νερού στη φύση» που υλοποιούν φέτος.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν από υπεύθυνα χείλη τα εξής θέματα που ανέπτυξε παραστατικά η κα. Ρίζου: «Ιστορία του νερού στην Καρδίτσα- Ιστορικά στοιχεία της ΔΕΥΑΚ- Τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ακαθάρτων και όμβριων της πόλης μας – Ο βιολογικός καθαρισμός της πόλης». Για όλα τα θέματα παρουσιάστηκε πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Είναι βέβαιο πως ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, ένα σχολείο που δέχεται και δίνει ερεθίσματα αποτελεί πόλο αλληλοεπίδρασης, η οποία μπορεί να προσφέρει αποτελέσματα βιωματικής μάθησης στους μαθητές.

 

Οι μαθητές των τμημάτων της Γ΄2 και Δ΄ τάξης , οι δάσκαλοι των τάξεων κ. κ. Τσέλιος Φώτιος, Ανυφαντή Χαρούλα, Κατσαβού Μπελίντα και Στατήρας Ευθύμιος και ο δ/ντής του σχολείου κ. Γάκιας Βασίλειος ευχαρίστησαν θερμά την κ. Ρίζου για την αποδοχή της πρόσκλησης και της παρουσίασης που έκανε στο σχολείο μας.