20151120-BRA-003Μεγάλη διάκριση για τα 1ο & 12ο Δημοτικά Σχολεία Καρδίτσας στον 10ο Διαγωνισμό Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων eTwinning. Μετά την κατάκτηση της Εθνικής αλλά και της Ευρωπαϊκής Ετικέτας Ποιότητας για το eTwinning Ευρωπαϊκό πρόγραμμα συνεργασίας σχολείων με τίτλο :

«It sounds like acastle» που υλοποιήθηκε

κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2014-15, ήρθε η κατάκτηση του 2ου Πανελλήνιου βραβείου. Ανάμεσα σε εκατοντάδες διαγωνιζόμενα έργα απ΄ όλη την Ελλάδα, το πρόγραμμα των δύο σχολείων απέσπασε το δεύτερο βραβείο! Το βραβευμένο εκπαιδευτικό έργο υλοποιήθηκε στα δύο σχολεία από τους μαθητές της Ε ΄τάξης και τις εκπαιδευτικούς κ. Αντιμησάρη Ιωάννα, Παππά Ευαγγελία (εκπαιδευτικούς Αγγλικών) και την κ. Πρίτσα Ελένη (εκπαιδευτικό Μουσικής και Δ/ντρια του 12ου Δημ. Σχολείου) με την αμέριστη υποστήριξη ολόκληρου του Συλλόγου Διδασκόντων και της Δ/νσης των δύο Σχολείων.

20151120-BRA-002

Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου, μαθητές και εκπαιδευτικοί των 1ου & 12ου Δημ. Σχολείων συνεργάστηκαν με Δημοτικά Σχολεία από την Cordoba (Ισπανία) και Dankowice (Πολωνία). Τα συνεργαζόμενα σχολεία επικοινώνησαν, συνεργάστηκαν μεταξύ τους με τηλεδιασκέψεις (skype), μέσω της ηλεκτρονικής ασφαλούς πλατφόρμας των προγραμμάτων eTwinning αλλά και μέσω της χρήσης συνεργατικών εκπαιδευτικών ηλεκτρονικών εργαλείων web 2.

20151120-BRA-004

Το κάστρο ήταν το σημείο αναφοράς του σχεδίου, αφού όλα τα σχολεία που συμμετείχαν βρίσκονταν σε περιοχές όπου υπήρχε κάστρο. Τα σχολεία της Καρδίτσας ασχολήθηκαν με το κάστρο του Φαναρίου. Ο όρος κάστρο χρησιμοποιήθηκε στο σχέδιο τόσο με την πραγματική, την ιστορική, όσο και με τη μεταφορική του έννοια, ως το «οχυρό» δηλαδή απέναντι σε κάθε πρόβλημα και δυσκολία. Μέσα από τις συνεργατικές δραστηριότητες του σχεδίου, όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί «έχτισαν το κάστρο» της φιλίας. Ύψωσαν έτσι τα «τείχη του κάστρου» τους ως οχυρό, ως ασπίδα προστασίας από κινδύνους όπως η βία και η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας ως μέσα την ιστορία, τα παραμύθια, τους θρύλους, τη ζωγραφική, τα παιχνίδια, τα ηλεκτρονικά συνεργατικά εκπαιδευτικά εργαλεία, τις ξένες γλώσσες, την μουσική και τους ήχους.

20151120-BRA-001

Στα 1ο & 12ο Δημοτικά Σχολεία η υλοποίηση συνεργατικών καινοτόμων προγραμμάτων είναι εδώ και χρόνια η αφορμή για το διαθεματικό τρόπο προσέγγισης πολλών θεμάτων και γνωστικών αντικειμένων, ενώ είναι αποτέλεσμα του κλίματος συνεργασίας που υπάρχει στους εκπαιδευτικούς και μαθητές των δύο σχολείων.

Το link στο youtube από το videoclip του σχεδίου είναι :

https://www.youtube.com/watch?v=DVMPhxq2Ffg