20151120-BAL-003

    Τα σχολεία της Καρδίτσας 3ο - 13ο , 2ο και 8ο ΔΣ Καρδίτσας επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 20/1//2015 ο Μητροπολίτης Θεσσαλίωτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. κ. Τιμόθεος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων κ.Παλάσκας Μανώλης και η Δ/ντρια της ΠΕ Καρδίτσας κ. Μητσιάδη Ευθυμία στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος προαγωγής της άσκησης του σώματος μέσω του Ποδοσφαίρου και μοιράζοντας μπάλες ποδοσφαίρου στους

μαθητές των παραπάνω σχολείων.

    Οι διευθυντές των παραπάνω σχολείων καλωσόρισαν τους διοργανωτές του προγράμματος και τους ευχαρίστησαν για την ευγενική τους προσφορά.

20151120-BAL-001

    Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του τόνισε τη σημασία του αθλητισμού στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών και τη χαρούμενη ζωή τους.

20151120-BAL-002

   Η Δ/ντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας χαιρέτισε την πολύ ωραία πρωτοβουλία που είχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλίωτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. κ. Τιμόθεος σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας κ. Παλάσκα Μανώλη να υλοποιήσουν το πρόγραμμα διανομής αθλητικού υλικού στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καρδίτσας. Τους ευχαρίστησε πολύ που έρχονται σε επαφή με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, γιατί η σωματική άσκηση χαρίζει υγεία, ψυχαγωγία, ψυχική και πνευματική ισορροπία. Είναι μια εξαιρετική προσπάθεια της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων να ενισχύσει τα αθλητικά φυτώρια των σχολείων μας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής και της διοργανώσεις των διασχολικών πρωταθλημάτων στο νομό μας.

20151120-BAL-004

Τέτοιες ενέργειες συμβάλλουν στην καλή ψυχοσύνθεση των παιδιών μας, με ολοκληρωμένες προσωπικότητες την εφηβική κι ενήλικη ζωή τους.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Μανώλης Παλάσκας στον χαιρετισμό του δήλωσε: "Σεβασμιότατε, κ. Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Διευθυντές των Δημ. Σχολείων, κ. Εκπαιδευτικοί, αγαπητά μου παιδιά καλημέρα σας.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων είναι ο μεγαλύτερος φορέας για το ποδόσφαιρο στον Νομό. Είναι η διοργανώτρια αρχή για όλα τα πρωταθλήματα. Σε 3 από αυτά αγωνίζεστε και εσείς. Στο διασχολικό πρωτάθλημα, στο πρωτάθλημα junior & στο πρωτάθλημα Παίδων και Νέων.

Παρουσία του Σεβασμιότατου κ.κ. Τιμοθέου σας φέραμε σήμερα μπάλες για την εκμάθηση του Ποδοσφαίρου στο Σχολείο.

Η φιλοσοφία μας είναι να δημιουργήσουμε υγιή σώματα και υγιείς προσωπικότητες. Έχουμε όραμα να αναδειχθούν ταλέντα, ώστε αύριο να γίνουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές.

Σε ό,τι κάνουμε πρέπει να έχουμε πίστη στο Θεό και στις δυνάμεις μας. Προστάτης των αθλητών είναι ο Άγιος Νέστορας. Όπως και σεις ξεκινάτε τη μέρα σας με την πρωινή προσευχή, έτσι κ οι ποδοσφαιριστές ξεκινούν κάνοντας τον σταυρό τους. 

Σας ευχαριστώ κ σας εύχομαι καλή πρόοδο."

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.