Την περασμένη σχολική χρονιά οι μαθητές/τριες του Δ2 και ΣΤ2 του 2ο Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας συμμετείχαν με επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinningκαι απέσπασαν Ευρωπαϊκές ετικέτες ποιότητας. Με οδηγό τους την καθηγήτρια Αγγλικών, κ. Αθηνά Καζάνα πραγματοποίησαν δύο διαφορετικά ταξίδια, το πρώτο στους μύθους και τους θρύλους της Ευρώπης και το δεύτερο στον γευστικό κόσμο της μαγειρικής.

Το πρώτο ταξίδι με το Δ2 ονομάστηκε «Mystory-yourstory-ourstory». Στόχο είχε τη γνωριμία με άλλους πολιτισμούς και νοοτροπίες. Η συνεργασία έγινε με την Τουρκία, την Πολωνία, την Ιρλανδία και τη Γαλλία. Η κάθε χώρα επέλεξε τη δική της παραδοσιακή ιστορία για να την παρουσιάσει μέσα στην τάξη. Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας επέλεξαν το μύθο του Αισώπου «Ο τζίτζικας και ο μέρμυγκας» και ξεκίνησαν! Αντάλλαξαν διαβατήρια με το παραδοσιακό ταχυδρομείο παρουσιάζοντας τον εαυτό τους, δημιούργησαν τα δικά τους λογότυπα και απέσπασαν το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε άλλα 20 με τον «Κήπο του eTwinning»! Ζωγράφισαν το μύθο και τον αφηγήθηκαν στην τάξη και στους νέους συμμαθητές/τριες τους στο διαδίκτυο, στα Αγγλικά.

Το ΣΤ2 υλοποίησε το πρόγραμμαSweetandspicy ενσωματώνοντας τη μαγειρική στο μάθημα. Από τις ελληνικές συνταγές ταξίδεψαν γευστικά στις μακαρονάδες της Ιταλίας, τις κρέπες της Γαλλίας, την πολίτικη κουζίνα, τα περίεργα γλυκά της Λιθουανίας και της Πολωνίας. Με τη χρήση των ΤΠΕ παρουσίασαν την πόλη τους, το σχολείο τους, τις παραδοσιακές Θεσσαλικές γεύσεις. Ντύθηκαν μασκαράδες και αντάλλαξαν καρτ ποστάλ και Πασχαλινές κάρτες. Έφτιαξαν στην τάξη τους σαλάτες, μωσαϊκό με σοκολάτα και cupcakes, με πρωταγωνιστές το καρύδι και την κανέλλα! Και το ταξίδι έκλεισε με τον ελληνικό γύρο με πίτα! Και όλα αυτά σε άμεση σύνδεση με την Τουρκία και φυσικά στην Αγγλική γλώσσα! Επίσης, δημιούργησαν το δικό τους ψηφιακό e-cookerybook, δηλαδή βιβλίο μαγειρικής, το οποίο περιείχε τις συνταγές όλων των χωρών που συνεργάστηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τόσο η Εθνική όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Επιτροπή απέστειλαν στο 2ο Δημοτικό τα συγχαρητήριά τους με emails:

«Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας του στα έργα eTwinning "My story -your story -our story" και “Sweetandspicy”. Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο  υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σαν αποτέλεσμα, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό το οποίο μπορείτε να επισυνάψετε στην ιστοσελίδα σας και να το εκθέσετε σε μία περίοπτη θέση στο σχολείο σας. Επίσης, το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.»

https://www.storyjumper.com/book/showframe/28831886/Sweet-and-spicy#

20161216-2DI-001

20161216-2DI-002

20161216-2DI-003

20161216-2DI-004

20161216-2DI-005