Από μεγάλη επιτυχία στέφτηκε η χθεσινοβραδινή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το 1ο Δημοτικό σχολείο Σοφάδων για την αδελφοποίηση με το Δημοτικό σχολείο «Άγιος Σάββας» του Νις Σερβίας.

Μετά την απογευματινή επίσκεψη των δύο σχολείων στο

δήμαρχο Σοφάδων, κ. Σκάρλο, ακολούθησε επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου από τη Σερβία στο χώρο του 1ου Δημοτικού σχολείου Σοφάδων, όπου υπεγράφη πρωτόκολλο αδελφοποίησης και συνεργασίας των δύο σχολείων σε θέματα, προγραμμάτων εκπαίδευσης, ανταλλαγής απόψεων, ηθών και εθίμων των δύο περιοχών. Το πρωτόκολλο υπέγραψαν οι διευθυντές των δύο σχολείων, κ.κ. Κουτής Βάιος και RadmilaIvkovic, παρουσία της διευθύντριας Π.Ε. ν. Καρδίτσας, κας Μητσιάδη Ευθυμίας.

20170316-1DS-001

Ακολούθησε η συναυλία των δύο χορωδιών στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Σοφάδων. Τις χορωδίες των δύο σχολείων διηύθυναν οι καθηγήτριες μουσικής, κ. Γιαμοπούλου Εύη και GordanaStamenkovic.

20170316-1DS-002

Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους, αιδεσιμότατοι πατέρες της εκκλησίας μας, ο πανοσιολογιότατος Γώγος Ηλίας, αρχιερατικός επίτροπος του δήμου Σοφάδων, ο αιδεσιμότατος πατέρας Μπούχτης Ορέστης, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Σοφάδων, ο αιδεσιμότατος αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος, ο δήμαρχος Σοφάδων, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σοφάδων, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σοφάδων, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Καρδίτσας, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Σοφάδων και πλήθος γονέων.

20170316-1DS-003

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 9ης διεθνούς συνάντησης χορωδιών, η οποία λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στο νομό μας, υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή, κ. Νίκου Ευθυμιάδη.

20170316-1DS-004

Ο διευθυντής του 1ου δημοτικού σχολείου Σοφάδων και ο σύλλογος διδασκόντων, ευχαριστεί όλους αυτούς που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της αδελφοποίησης των δύο σχολείων και ιδιαίτερα το Δήμο Σοφάδων και τη διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας για την πολύτιμη συμβολή τους. Ευχαριστεί επίσης, το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου για την προσφορά εδεσμάτων, καθώς επίσης το αρτοποιείο «Δίκαρος» και το ζαχαροπλαστείο «Βασίλης», που στάθηκαν αρωγοί στην εκδήλωση.

20170316-1DS-005