Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας δια του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων σας προσκαλεί στην κινητή, διαδραστική έκθεση «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2018 σε συνεργασία με τη WWF Eλλάς.

Αντικείμενο της έκθεσης είναι η σωστή

διατροφή από πλευράς περιβάλλοντος και υγείας. Απευθύνεται στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και βασίζεται στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας ομώνυμο παιδαγωγικό υλικό (ΑΠ ΙΕΠ 30/27-7-2017). Το υλικό εφαρμόστηκε πιλοτικά πέρυσι σε τρία σχολεία της Αθήνας και  σύντομα θα διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.wwf.gr/food .
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Παυσίλυπο για να την επισκεφθούν τα σχολεία που το επιθυμούν, πρωϊνές ώρες (μόνο μετά από προκράτηση), ενώ το απόγευμα θα είναι ανοιχτή στο κοινό.
Ο αριθμός των τάξεων που θα επισκεφθούν την έκθεση είναι περιορισμένος (δεδομένου ότι η έκθεση είναι διαδραστική, επομένως μπορεί να συμμετέχει μία τάξη/τμήμα των 25 περίπου παιδιών ανά ώρα). Θα μπορέσουν δηλαδή να συμμετέχουν συνολικά 8  τάξεις από διαφορετικά σχολεία. Προτεραιότητα θα δοθεί στις τάξεις των σχολείων, που υλοποιούν σχετικό πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων τη φετινή σχολική χρονιά και ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το παιδαγωγικό υλικό μετά το πέρας της επίσκεψης.
Τα ενδιαφερόμενα σχολεία παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο
https://docs.google.com/spreadsheets/d/19RNhibjIv7AhaUlj9mFkH_f5GEPIgjoummy-2NCp--Q/edit?usp=sharing έως το αργότερο την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018.

Οι εκπαιδευτικοί που θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία, να λειτουργήσουν δηλαδή ως εμψυχωτές στην έκθεση, τις πρωινές ή απογευματινές ώρες, παρακαλούνται να το δηλώνουν στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων. Θα προηγηθεί σύντομη εκπαίδευση την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου από τις Υπευθύνους της WWF Ελλάς.

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης δράσης διοργανώνεται ένα απογευματινό εργαστήριο διάρκειας 2,5 ωρών για τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να δουλέψουν το θέμα διατροφή και περιβάλλον. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 18 /1/2018, και ώρα 17.30-20.00 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqIRl_sTZMAP1Oqa74PsnxK6j5XfuTrrBJ3NhKNVwMrrSWuA/viewform?usp=sf_link έως το αργότερο τη Δευτέρα 15.1.2018.
Είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί θα χαρούν την έκθεση, το σεμινάριο αλλά και το παιδαγωγικό υλικό «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης».