Ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις το σεμινάριο με τίτλο κι αν ήσουν εσύ;«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων» που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας και τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας και υλοποιήθησε σε 22 διδακτικές ώρες, στις 2, 3 και 4 Φεβρουαρίου 2018. Το εν λόγω σεμινάριο, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των εκπ/κών σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των προσφύγων καθώς και στην εξοικείωση με τη χρήση τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

20180902-KIA-001

Στην εν λόγων δράση αξιοποιήθηκαν ντοκουμέντα με θεατρικά εργαλεία, υλοποιήθηκε ένα παιχνίδι προσομοίωσης για τους πρόσφυγες με τίτλο «Περάσματα» και υλοποιήθηκε σχέδιο μαθήματος σε ομάδες σε σχέση με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Εμψωχώτριες-Επιμορφώτριες ήτανε οι θεατροπαιδαγωγοί κ. Κρίθαρη Χριστίνα και κ. Αντονέλλα Χήρα. Την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ εκπροσώπησε η κ. Διονυσοπούλου Π., με την οποία έγινε συζήτηση. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε με βάση το εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας «Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα» και «Δεν είναι μόνο αριθμοί», το οποίο και δόθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες.

20180902-KIA-002

Θερμές ευχαριστήριες στη Δ/νση του σχολείου για την παραχώρηση του χώρου, καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον και την ακούραστη διάθεσή τους.

20180902-KIA-003

Γραφείο Σχολικών Δαστηριοτήτων

 

20180902-KIA-004