Εκπαιδευτικοί του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας επισκέφθηκαν το σχολείο Wilhelm Busch Schule , στην πόλη  Γκέτινγκεν, κοντά στο Αννόβερο στην Γερμανία, από τις 5/11έως 9/11 /2019. Η επίσκεψη υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού  προγράμματος Erasmus+ , KA229 που υλοποιεί το σχολείο,  με τίτλο : «Music, Art Dance and Drama together in Europe»( Μουσική, Τέχνη, Χορός και Θέατρο μαζί στην Ευρώπη) και αποτελεί την πρώτη κινητικότητα,  Short - term joint staff training,  του δεύτερου έτους του προγράμματος.  

  Στην κινητικότητα αυτή συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί, Καλύβας Γιάννης, Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου, Κουτρουμάνου Μαρία, δασκάλα, και η Διαμαντή Χρύσα, καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας.  
Το σχολείο υποδοχής, Wilhelm Busch Schule, υποδέχθηκε θερμά και με φιλόξενη διάθεση τις αντιπροσωπείες των τεσσάρων χωρών( Ιταλίας, Ρουμανίας, Ελλάδας και Γερμανίας )που  συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Αρχικά όλοι οι εκπαιδευτικοί ξεναγηθήκαμε στους χώρους του σχολείου, παρακολουθήσαμε μαθήματα σε διάφορα τμήματα και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο μας εντυπωσίασε με την οργάνωση και την αποτελεσματικότητά του .  Την επόμενη ημέρα συμμετείχαμε ενεργά με τη διδασκαλία μαθημάτων συναφών με το θέμα του προγράμματος, με τους μαθητές να συνεργάζονται με ενθουσιασμό και χαρά. Επιπλέον, υπήρχε ο ανάλογος χρόνος για να  συζητήσουμε και να οργανώσουμε τις δραστηριότητες και τις κινητικότητες του δεύτερου έτους του προγράμματος ,εξετάζοντας όλες τις λεπτομέρειες των εργασιών, ορίζοντας τις αρμοδιότητες , τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του κάθε εταίρου .
Η επίσκεψη συνεχίστηκε με την ξενάγηση στην όμορφη πόλη Γκέττινγκεν, ιδιαίτερα γνωστή για το υψηλού επιπέδου πανεπιστήμιό της, στα ιστορικά μουσεία, τα κάστρα, τις γραφικές πλατείες  και τους επιβλητικούς  χριστιανικούς ναούς .Η υλοποίηση άλλης μιας επίσκεψης στην πόλη του Ανόβερου και η παρακολούθηση της όπερας Τόσκα,  ολοκλήρωσε την πολιτιστική άποψη που σχηματίσαμε σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας στη Γερμανία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τις γνώσεις και τις πολύτιμες εμπειρίες, την πολιτισμική αλληλεπίδραση, τους ισχυρούς δεσμούς εκτίμησης  και φιλίας που αναπτύσσονται στα  προγράμματα  Erasmus+, δημιουργείται  ισχυρό κίνητρο  σε όλους τους εταίρους να συνεχίσουν να υλοποιούν  καινοτόμα  Ευρωπαϊκά  projects προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

 

20191128-6DI-001

20191128-6DI-002

20191128-6DI-003

20191128-6DI-004

20191128-6DI-005

20191128-6DI-006

.