Σας υπενθυμίζουμε ότι το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Λάρισας θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017.

Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού έργου στο Φεστιβάλ αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής στην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο, αν δεν το συντονίζει αποκλειστικά ο ίδιος. Μετά από συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Λάρισας κ. Οικονομάκη και Α/θμιας κ. Χατζημίχου, σας ενημερώνουμε ότι, όποιος/α συνάδελφος εκπαιδευτικός Πληροφορικής επιθυμεί μπορεί να συνεργαστεί με άλλους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν αναλάβει κατά το τρέχον σχολικό έτος κάποια Σχολική Δραστηριότητα (όπως πρόγραμμα Αγωγής υγείας, Περιβαλλοντικό κ.ά.), που ενέχει κάποια ψηφιακή δράση (έστω και παρουσίαση σε υπολογιστή με PP, Prezi κλπ.) και να αιτηθούν από κοινού να παρουσιαστεί το έργο από ομάδα μαθητών στο πλαίσιο του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Λάρισας.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής που μαζί με τους μαθητές τους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εκπροσωπώντας το σχολείο τους, να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα μέχρι 31 Μαρτίου 2017 από εδώ: https://goo.gl/forms/wlzYWKZovxu89hPB2

Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί σε: Λάρισα, Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Μυτιλήνη, Πάτρα,Πύργο Ηλείας, Ρόδο, Τρίκαλα, Σύρο, Φλώρινα, Χανιά, Χίο από 26 έως και 29 Απριλίου 2017.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:Είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια Σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.ά.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων ή που θα κατατεθούν στον 2ο διαγωνισμό εκπαιδευτικού βίντεο.

Η κοινή μέρα όλων των πόλεων θα είναι η Παρασκευή 8 Απριλίου, όταν στις 11:00 – 12:00 το πρωί θα συναντηθούν όλες οι πόλεις με τηλεδιάσκεψη. Το Φεστιβάλ τελεί και φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (158058/Δ2/27-09-2016).

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε). Το Φεστιβάλ στην πόλη της Λάρισας πραγματοποιείται με την Υποστήριξη της Περιφερειακής Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Καρδίτσας καθώς και του Δήμου Λαρισαίων.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

(α) Σύντομη παρουσίαση (<=8΄) της εργασίας από τους μαθητές σε ακροατήριο.

(β) Υπολογιστής του σχολείου, εκπαιδευτικός Πληροφορικής και ομάδα μαθητών στον εκθεσιακό χώρο για ένα διάστημα 2 ωρών περίπου, ώστε να εκθέτουν το έργο τους και να απαντούν σε ερωτήσεις γι’ αυτό.

Σημειώνεται ότι το σχολείο πρέπει να μεριμνήσει για τη συλλογή συγκεκριμένων υπεύθυνων δηλώσεων των γονέων των μαθητών που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ (παρατίθεται στο τέλος του εγγράφου).

Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν ενυπόγραφα τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής και τους εκπαιδευτικούς που έχουν αναλάβει κάποια Σχολική Δραστηριότητα (π.χ. πρόγραμμα Αγωγής υγείας, Περιβαλλοντικό κ.ά.).

Τοπική οργανωτική επιτροπή για Λάρισα & Καρδίτσα

Κολοκοτρώνης Δημήτριος, Πρόεδρος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Π.Ε. Λάρισας και Π.Ε. Καρδίτσας

Αναγνωστόπουλος Σωτήρης, Δ/ντής Μουσικού Σχολείου Λάρισας

Λιόβας Δημήτριος, Υπεύθυνος ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Λάρισας

Αλεξάκος Φώτης, Υπεύθυνος ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Καρδίτσας

Λιάκος Ηλίας, Τεχνικός Υπεύθυνος ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Λάρισας

Σταθόπουλος Κων/νος, Τεχνικός Υπεύθυνος ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Λάρισας

Γιακοβής Δημήτρης, Τεχνικός Υπεύθυνος ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Λάρισας

Βασιλόπουλος Γιώργος, Τεχνικός Υπεύθυνος ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Καρδίτσας

Γερούκης Κων/νος, Εκπ/κός ΠΕ19, Υποδιευθυντής Μουσικού Σχολείου Λάρισας

Οικονομάκη Ηρώ, Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας

Χατζημίχου-Καλούση Κωνσταντίνα, Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας

Γρηγορίου Θεόδωρος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Πληροφορικής Ν. Λάρισας

Δούβλης Θεόδωρος, Ταμίας του Συλλόγου Εκπ/κών Πληροφορικής Ν. Λάρισας

Καταρτζής Ευάγγελος, Οργ. Γραμματέας του Συλλόγου Εκπ/κών Πληροφορικής Ν. Λάρισας

Παναγιώτου Νικόλαος, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Πληροφορικής Ν. Λάρισας

Αρβάλης Κων/νος, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Μπαράς Ιωάννης, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Σεφεριάδου Ελένη, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Βασιλοπούλου Βασιλική, Εκπ/κός Πληροφορικής

Καρασίμος Ζήσης, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Χαλιαμπάλιας Ρίζος, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Καράκουλα Γεωργία, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Σαμαρίνα Αντωνία, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Μπόραντα Χάιδω, Διοικητικός υπάλληλος

Μοσχού Ουρανία, Διοικητικός υπάλληλος

Δημήτρης Κολοκοτρώνης

Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής

Πρόεδρος Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής