20240117 DEL 001

Βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Πρόγραμμα Team Up» διεξήχθη την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2023 με πρωτοβουλία της οργανωτικής Συντονίστριας του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας κ. Άρτεμις Παπαδημητρίου και των Παιδικών χωριών SOS, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, στο χώρο του 6ου δημοτικού σχολείου Καρδίτσας.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και της ενδυνάμωσης των μαθητών και των μαθητριών στην αντιμετώπιση του παιδικού τραύματος.

Στην εναρκτήρια ομιλία της η κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στην ανάγκη πραγματοποίησης του σεμιναρίου και στα προσδοκώμενα οφέλη του τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς, ευχαριστώντας θερμά τους εκπροσώπους των παιδικών χωριών SOS αλλά και τους συμμετέχοντες.

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Γκόλτσος αφού ευχαρίστησε τον διευθυντή του 6ου δημοτικού σχολείου Καρδίτσας κ. Καλύβα για την φιλοξενία, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της κ. Παπαδημητρίου και των παιδικών χωριών SOS, τονίζοντας την ανάγκη τέτοιων δράσεων, καθώς όπως είπε ο νομός επλήγη για πολλοστή φορά από φυσικές καταστροφές οι οποίες έχουν επηρεάσει καθοριστικά όσους τις βίωσαν και ιδιαίτερα τους μαθητές. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι ακόμη μαθητές 7 σχολικών μονάδων μεταστεγάζονται σε άλλες σχολικές μονάδες. Τέλος συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς για την συμμετοχή τους.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70 κ. Θωμάς Κοτοπούλης συγχαίροντας τους διοργανωτές.