Ο ’’Πανελλήνιος Επιστημονικός και Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών για την Ανάπτυξη του Αγωνίσματος του Προσανατολισμού – Orienteering’’, ο οποίος αποτελεί συνεργαζόμενο φορέα του Εθνικού Θεματικού Δικτύου με θέμα το ’’Εκπαιδευτικό Orienteering ‘’, διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο, για εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων και στελεχών εκπαίδευσης.

vΑπό Παρασκευή 3 Νοεμβρίου μέχρι Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 .

Βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί που θα το παρακολουθήσουν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές στην περιοχή που δραστηριοποιούνται, στους συναδέλφους τους, στους μαθητές και στους γονείς των μαθητών τους. Στόχος του σεμιναρίου είναι μέσα σ’ αυτές τις τρεις ημέρες να έχουν γνωρίσει το Orienteering στην πραγματική του διάσταση (ξέχωρα από γεωγραφία, γεωμετρία, φυσική αγωγή, κυνήγι χαμένου θησαυρού, παιγνίδια με πυξίδα, κλπ) και να έχουν γνωρίσει τα παιδαγωγικά (όχι γνωστικά μόνο) οφέλη που πηγάζουν απ’ αυτό. Επίσης να αποκτήσουν υλικό, γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να μπορούν να πραγματοποιήσουν παρουσίαση του αγωνίσματος στην περιοχή τους, να μάθουν να σχεδιάζουν ένα σωστό χάρτη για τις ανάγκες του σχολείου τους, με την βοήθεια των μαθητών τους, καθώς και να μπορούν να σχεδιάζουν ασφαλείς δράσεις Orienteeringγια τους μαθητές τους μέσα σε ένα ετήσιο πρόγραμμα.

Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας περίπου 18 ωρών θεωρίας και 8 ωρών πρακτικής, και εκτός από τα αντικείμενα της χαρτογράφησης και της σχεδίασης δράσης Orienteering, θα περιλαμβάνει και στοιχεία ιστορίας Orienteering, δεοντολογίας, εφαρμοσμένης ψυχολογίας, καλές και επιζήμιες πρακτικές για παιδιά, διεθνείς κανονισμούς, στοιχεία προπονητικής, τεχνικές TRAIL-O , κλπ.

Για να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον 8 εκπαιδευτικοί, και θα το παρακολουθήσουν μέχρι 24 άτομα.

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Ο δήμος Λαυρίου, και το ΚΠΕ Λαυρίου, μας χορηγούν δωρεάν τον ξενώνα τους για την διανυκτέρευση των εκπαιδευομένων.

Το κόστος συμμετοχής είναι 15 Ευρώ για τα μέλη του ΠΕΑΣΕΑΑΠ-Ο, και 35 Ευρώ για τα μη μέλη. Το κόστος καλύπτει το υλικό που θα χορηγηθεί, την φθορά και την ενοικίαση υλικού που θα χρησιμοποιηθεί, έξοδα λειτουργίας και καθαριότητας των χώρων διανυκτέρευσης και μαθημάτων, κλπ. ίσως να καλύψει και έξοδα πρωινού. Δεν καλύπτει έξοδα μετακίνησης από και προς τους τόπους διεξαγωγής της πρακτικής και των μαθημάτων, ούτε έξοδα φαγητού. (Σας θυμίζουμε ότι ο ΠΕΑΣΕΑΑΠ-Ο δεν έχει άλλα έσοδα εκτός από τις συνδρομές των μελών του).

Επισυνάπτεται φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο σεμινάριο η οποία να αποσταλεί στα ημέιλ : psekp.o@gmail.com και karadimitrioud@gmail.com (και στα δύο ημέιλ), μέχρι την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017..

Πληροφορίες: Δημήτρης Καραδημητρίου 22920-24330 ή 6974-778828.