Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Μακρινίτσας, με την υποστήριξη του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου οργανώνει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Περιβαλλοντικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στην πόλη του Βόλου» για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Εύβοιας, Πιερίας και Φθιώτιδας στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», Άξονας προτεραιότητας 6 – Βελτίωση της Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας του Εκπαιδευτικού Συστήματος, Κατηγορία Περιφέρειας - «Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες (ΛΑΠ)» - 2 – Θεσσαλία και στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κ.Π.Ε. με τα Κ.Π.Ε. Λαυρίου και Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου που συντονίζουν τα σχετικά με το θέμα


 της ημερίδας Εθνικά Θεματικά Δίκτυα «Περιβαλλοντικές διαδρομές στα ίχνη του παρελθόντος, αναζητώντας το βιώσιμο μέλλον» και ««Βιώσιμη πόλη: η πόλη πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» αντίστοιχα.

Αντικείμενο της ημερίδας είναι η ανάγνωση και κατανόηση του αστικού περιβάλλοντος. Θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην προστασία και αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος εντός των πόλεων, στη χάραξη αστικών περιβαλλοντικών και πολιτιστικών διαδρομών με εκπαιδευτικό και περιηγητικό ενδιαφέρον και αναζήτηση μουσειολογικού νοήματος. Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν και να συζητήσουν πάνω στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων σε μουσεία.

Η ημερίδα με θέμα «Περιβαλλοντικές και Πολιτιστικές Διαδρομές στην πόλη του Βόλου» έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 02 Ιουνίου 2018 και ώρα 10:00 – 14:00, στον Βόλο, με αφετηρία της διαδρομής το Δημαρχείο και τέρμα διαδρομής το Μουσείο Πόλης.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στην ημερίδα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στα εξής στοιχεία επικοινωνίας: τηλέφωνα 24280-69040, Fax: 24280-90010 και e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (αναγράφοντας στο θέμα του e-mail τη λέξη: «Διαδρομές» και γράφοντας οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και κινητό τηλέφωνο). Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η υπεύθυνη του Κ.Π.Ε.
    


Μακέλη Γραμματή

20180510-BOL-001