20230928 AGI 001

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, όπου παρευρέθηκε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Γκόλτσος απευθύνοντας το εξής μήνυμα: «Μετά από δυόμισι εβδομάδες μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά με όνειρα και προσδοκίες από όλους μας, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Όνειρα για ένα καλύτερο σχολείο, ένα σχολείο γνώσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων, θετικών εμπειριών, ένα σχολείο με ενσυναίσθηση, μαθητοκεντρικό, καινοτόμο που θα μας ανοίξει νέους ορίζοντες.

Εσείς οι μαθητές μας περιμένετε πολλά από εμάς. Περιμένετε την μεταλαμπάδευση της γνώσης, τις εμπειρίες, την καλλιέργεια των δεξιοτήτων σας. Περιμένετε να διαβείτε καινούριους δρόμους, να ζήσετε το ταξίδι ως τον προορισμό του, να σας εμπνεύσουμε τον σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη, στην αποδοχή της διαφορετικότητας, στο περιβάλλον, στην κριτική σκέψη, στην αλληλεγγύη.

Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να συνεργασθούμε όλοι μαζί,  εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, με πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και αλληλεγγύης, προς όφελος των μαθητών μας.

Οι σκέψεις μας αυτές τις ώρες είναι στους μαθητές μας και στους γονείς τους που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες και δοκιμάζονται και πάλι… Ευχόμαστε να κλείσουν το δυνατόν γρηγορότερα οι πληγές τους συμβάλλοντας κι εμείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στους μαθητές και στις μαθήτριες του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου που έρχονται πρώτη φορά σε ένα καινούριο και άγνωστο περιβάλλον, να τους υποδεχθούμε με μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά και να κάνουμε την προσαρμογή τους ευκολότερη.

Κλείνοντας θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι συνεργάτες μου στην Διεύθυνση και εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε δίκαιο αίτημά σας, και να σας εκφράσω τις εγκάρδιες ευχές μου για μια ήρεμη και εποικοδομητική σχολική χρονιά με υγεία και συνεργασία, δίχως άλλες φυσικές καταστροφές».