Με τον καλύτερο τρόπο ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, για το Δημοτικό Σχολείο Καλλίθηρου, αφού βραβεύθηκε με την Εθνική Ετικέτα ποιότητας για το συνεργατικό έργο eTwinning "I' ll tell you a story" που υλοποιήθηκε κατά το προηγούμενο σχολικό έτος!!
     Η εκπαιδευτική ομάδα του έργου που

συντόνιζε η Δ/ντρια του Σχολείου κ. Πρίτσα Ελένη και αποτελούνταν από τις εκπαιδευτικούς Π.Ε 70 του Σχολείου κ. Ναούμη Γαλάνη Ελένη, κ. Παπακώστα Αγορίτσα και Π.Ε 06 κ. Τουλιά Μαρία,  σε συνεργασία με τις συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς του 2ου ΔΣ Λειβαδιάς Ελένη Αργυρίου και Μαρία Λουίζα Σακελλαρίου, καθώς και συναδέλφους από Σχολεία της Ιταλίας, Ρουμανίας και Μολδαβίας.
   Είναι μεγάλη η χαρά των εκπαιδευτικών και των μαθητών του Σχολείου, αφού στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας με τις δύσκολες συνθήκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, απέδειξαν ότι μπορεί το ΔΣ Καλλίθηρου να είναι ένα μικρό περιφερειακό Σχολείο, όμως μόνο μικρό δεν είναι στην παρεχόμενη ποιότητα εκπαίδευσης. Οι μικροί μαθητές με ενθουσιασμό συμμετέχουν σε κάθε τι καινούργιο, ενώ οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου στην πρώτη τους ενασχόληση με τα προγράμματα eTwinning κατέκτησαν την Εθνική ετικέτα Ποιότητας, ανάμεσα σε εκαντοντάδες αιτήσεις Σχολείων, ως αποτέλεσμα συντονισμένης, αποτελεσματικής γόνιμης ενδοσχολικής συνεργασίας σε μία αλληλεπίδραση και ανταλλαγή γνώσεων!! Σε μία ουσιαστική υλοποίηση επιτυχημένου Σχεδίου Δράσης, λαμβάνοντας ουσιαστική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου μέσα από τη διαθεματική υλοποίηση του προγράμματος, το βραβείο συνόδευαν σχόλια όπως:   ".....Το έργο σας αποτελεί μία ενδιαφέρουσα πρόταση ενεργοποίησης των μαθητών ώστε μέσα από τη λογοτεχνία να προβληματιστούν στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος αναζητώντας συνεργατικά λύσεις. Θετικά σημεία:
-η θεματολογία και οι στόχοι που θέσατε
-η επικοινωνία και συνεργασία των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο έργο
-οι σωστά σχεδιασμένες και υλοποιήσιμες δραστηριότητες ακόμη και στην περίοδο Covid-19
-τα συνεργατικά σας προϊόντα: netiquette rules, recipe of internet safety, συνεργατικό ποίημα, παροιμίες, το τραγούδι σας μέσα από τη σύνθεση μουσικής, το διαφορετικό τέλος που δώσατε συνεργατικά στο μύθο του Αισώπου αλλά και το βίντεο με συμβολισμούς όπως τη νοηματική γλώσσα, τη δραματοποίηση, το κουκλοθέατρο και κωδικούς QR.
-τα tutorials που δημιουργήθηκαν προκειμένου να διευκολυνθεί η χρήση εργαλείων από μαθητές και εκπαιδευτικούς
Μπράβο λοιπόν σε όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές για την ενεργό τους συμμετοχή!!!

20210927-KAL-001