Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus “Digital society-May the force be with us!” oι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας επισκέφτηκαν την Πολωνία και συγκεκριμένα την πόλη Γκντύνια της Βαλτικής. Συνοδοί τους ήταν οι

εκπαιδευτικοί κα Αθηνά Καζάνα, καθηγήτρια Αγγλικών, υπεύθυνη του προγράμματος, και η κα Σταυρούλα Τσιαντούλα, καθηγήτρια Γερμανικών, καθώς και ο κ Γιώργος Αμβροσίου, γονέας και Πρόεδρος του Συλλόγου και Κηδεμόνων του Σχολείου.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το 6ο δημοτικό, συνεργαζόμενο σχολείο της Γκντύνια και να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα εκεί. Επίσης, επισκέφτηκαν το πελώριο ενυδρείο με κάθε λογής ψάρια και με τη χρήση μικροσκοπίου ανακάλυψαν τους μικροοργανισμούς που ζουν στη Βαλτική Θάλασσα. Στη συνέχεια, πήγαν στο περίφημο Γκντανσκ, πόλη από την οποία ξεκίνησε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, το Πανεπιστήμιο Βιολογίας και τη Χριστουγεννιάτικη αγορά. Επόμενη στάση η λουτρόπολη Σόποτ με τη μεγαλύτερη ξύλινη εξέδρα στη θάλασσα στην Ευρώπη, πάνω από 500 μέτρα μήκος!
Οι μαθητές έπαιξαν bowling, παρακολούθησαν στον κινηματογράφο την ταινία “El canto” στ’ Αγγλικά, πειραματίστηκαν και γνώρισαν τους κανόνες της Φυσικής στο Πειραματικό Κέντρο της Γκντύνια. Τέλος, μετέβησαν στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία, όπου τους υποδέχτηκε στο Προξενείο της Ελλάδας ο Πρόξενος κ Βούρτσης Σπύρος, επισκέφτηκαν την Παλιά Πόλη και το Παγκοσμίου Φήμης Μουσείο του Κοπέρνικου.
Ευχαριστούμε πολύ τις Πολωνές εκπαιδευτικούς κ Elzbieta Klinska και Magdalena Kucharska–Rzeppa για τη διοργάνωση της επίσκεψής μας εκεί,  τα παιδιά για την άψογη συνεργασία τους  και τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν.

 20211220-2DS-001

20211220-2DS-002