20230531 6DS 001

Στις 24/5/2023 το 6ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα  με τα τμήματα Β1  και Β2, και με συνοδούς εκπαιδευτικούς,

την κ.Διαμαντή Χρύσα εκπαιδευτικό αγγλικής, υπεύθυνη του προγράμματος, την κ. Καπνιά Ρίτσα γυμνάστρια, την κ. Φλώρου Ιωάννα, δασκάλα του τμήματος Β1 και την κ. Μπασιακούρα Γιώτα, δασκάλα του τμήματος Β2.

«We all fit here»  Όλοι ταιριάζουμε εδώ. Αυτός είναι ο τίτλος του προγράμματος eTwinning,  που υλοποιούμε 4  ευρωπαϊκά σχολεία, το CEIP CRISTOBAL COLON,  ALCALA DE HENARES στη Μαδρίτη, Ισπανία , το σχολείο Istituto Comprensivo Buonocore- Fienga,Meta, Napoli, Ιταλία ,το 2ο Δημοτικό σχολείο Αμπελώνα ν.Λάρισας και το 6ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας.

20230531 6DS 002

Γνωριστήκαμε στην εκπαιδευτική πλατφόρμα etwinning, που είναι μέρος της πλατφόρμας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μας έδεσε το κοινό μεράκι για τη δημιουργία  ενός προγράμματος που ασχολείται με το σύγχρονο θέμα της διαφορετικότητας.

Το πρόγραμμά μας, «We all fit here», φιλοδοξεί μέσα από συνεργατικές δράσεις και δραστηριότητες να προσεγγίσουμε την διαφορετικότητα, ώστε να καλλιεργήσουμε την έννοια της αποδοχής. Αποδέχομαι τη διαφορετικότητα των ανθρώπων γύρω μου και αυτών που συναντώ. Αποδέχομαι τη διαφορετικότητα του άλλου μέσα στη σχέση, σημαίνει σεβασμός. Σέβομαι τις διαφορές μας και μένω σε αυτά που μας ενώνουν.

20230531 6DS 003

Με τις σκέψεις αυτές διοργανώθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα του ν. Λάρισας εκδήλωση στις 24/5/2023,  με δράσεις και των δύο σχολείων , δραματοποίηση παραμυθιών , χορευτικά δρώμενα και παιχνίδια. Στην εκδήλωση συμμετείχε και μικρή ομάδα από μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Πορτογαλία που υλοποιούν πρόγραμμα Erasmus KA1 job shadowing με το σχολείο του Αμπελώνα.   Ο σύλλογος γονέων του 2ου  Δημ. Σχολείου Αμπελώνα προσέφερε πλούσιο μπουφέ για όλους τους μαθητές.

20230531 6DS 004

Συζητήσαμε και σχεδιάσαμε  τις δράσεις μας και ανανεώσαμε  το ραντεβού μας τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Καρδίτσα .

Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία τους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του 2ου Δημ. Σχολείου Αμπελώνα κ. Σωτήρη Μπλάνα καθώς και τον σύλλογο γονέων του σχολείου τους.

6ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας