Έχοντας ως στόχο την καλλιέργεια της ειρηνικής συμβίωσης, την αποδοχή της διαφορετικότητας ,του αμοιβαίου σεβασμού και της συνεργατικής κουλτούρας, γιορτάστηκε την Παρασκευή 21/9  στο Δημοτικό Σχολείο Καλλίθηρου η Διεθνής Ημέρα αφιερωμένη στην Ειρήνη. Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ για να διαδώσει τα ιδανικά της ειρηνικής συμβίωσης.

          Αντιπροσωπεία του 22ου Νηπιαγωγείου Καρδίτσας μετέβη στην Κύπρο για να παρευρεθεί στην τελετή βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στο πρόγραμμα «Κύπρος Ελλάδα Ομογένεια Εκπαιδευτικές Γέφυρες». Το πρόγραμμα αυτό που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ως βασικό σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την ανθρωπογεωγραφία, την ιστορία καθώς και το Κυπριακό πρόβλημα. Ακόμη, στόχος είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων, η συνεργασία και η επικοινωνία των μαθητικών κοινοτήτων του Ελληνισμού. Συμμετείχαν σχολεία από την

Με την αποχαιρετιστήρια γιορτή οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας αποχαιρέτησαν το σχολείο τους ανοίγοντας τα φτερά τους για την επόμενη εκπ/κή βαθμίδα. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης,  μετά από 6 χρόνια παραμονής στο σχολείο τους,  με τραγούδια ,χορό και θεατρικά δρώμενα είπαν αντίο στο σχολείο που ήταν το σπίτι τους για όλα αυτά τα χρόνια.

Την Παρασκευή 8/6 οι μαθητές της Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Καλλίθηρου, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη δράση που διοργάνωσε για την περιοχή μας η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2018» . Σε μια πεζοπορική διαδρομή, μαθητές και εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους γύρω από τον σύγχρονο οικισμό του Καλλίθηρου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση παρουσίασης Σχολικών Δραστηριοτήτων/Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 2017-18 της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας. Την εκδήλωση τίμησαν η Δ/ντρια Π/θμιας Εκπ/σης, κ. Μητσιάδη, ο Σχολικός Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Κοτοπούλης, η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, κ. Παπαδημητρίου, Δ/ντες-Δ/ντριες σχολικών μονάδων, Προϊστάμενοι Νηπιαγωγείων, εκπαιδευτικοί και μαθητές. Στην εκδήλωση πήραν μέρος τα

Ολοκληρώθηκε η «11η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα» με την πραγματοποίηση της πέμπτης και έκτης ημέρας δραστηριοτήτων στα σχολεία 14ο Δημοτικό Καρδίτσας και 1ο Δημοτικό Παλαμά. Για πρώτη φορά φέτος εγκαινιάζοντας τη δεύτερη δεκαετία εκδηλώσεων οι Φυσικές Επιστήμες γιορτάστηκαν σε έξι διαφορετικά σχολεία σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις του Ν. Καρδίτσας, εμπλέκοντας πολύ περισσότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς στη διαδικασία. Παρουσίασαν δραστηριότητες σχετικές με τις Φυσικές Επιστήμες 2 Νηπιαγωγεία, 25 Δημοτικά Σχολεία, 25 Γυμνάσια και Λύκεια και 2 Υποστηρικτικές Δομές της Εκπαίδευσης και παρακολούθησαν αυτές πολλοί μαθητές από πολλά περισσότερα σχολεία του Νομού.

Οι μαθητές του 19 Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας παρουσιάζουν με περηφάνια δυο δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος καινοτόμων προγραμμάτων το Αγγλορομά λεξικό μας και ένα εικονογραφημένο ημερολόγιο από τους ίδιους τους μαθητές με παραστάσεις της καθημερινότητας τους.

Οι ΡΟΜΑ είναι πολίτες της Ευρώπης, μαθητές των σχολείων μας αλλά κυρίως παιδιά που δημιουργούν, μαθαίνουν και