Την Παρασκευή 21-12-2018 οι μικροί μαθητές έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο το 2018 στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου οι μαθητές της Β΄τάξης παρουσίασαν σε

Το 6o ΔΣ Καρδίτσας από το Σεπτέμβριο 2018 υλοποιεί  διετές (2018-2020) πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ229 για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Ο τίτλος του Project είναι : Erasmus+  «Music, Art. Dance and Drama together in Europe», Μουσική, Τέχνη, Χορός και Θέατρο μαζί στην Ευρώπη.
Το συντονιστικό σχολείο είναι το Wilhelm-Busch-Schule στην πόλη Gottingen στη Γερμανία και σχολεία εταίροι είναι το σχολείο στην Cumiana, περιοχή του Τορίνου στην Ιταλία, το σχολείο Scoala Primara Lorelay στο Ιάσιο στην Ρουμανία και το 6ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας
Η πρώτη διακρατική συνάντηση έγινε

Το σχολικό έτος 2017-18, το Ειδικό Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Καρδίτσας σε συνεργασία με το 6ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας, πραγματοποίησαν στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, ένα πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με τίτλο « Ένα τραγούδι, μια ταινία».
Στόχος του προγράμματος ήταν να αναπτυχθούν σχέσεις συνεργασίας και αλληλοσεβασμού μεταξύ παιδιών με ειδικές ανάγκες και παιδιών τυπικής ανάπτυξης και παράλληλα να

Δείτε το ενημερωτικό έγγραφο εδώ.

       Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοίνωσε τις 20 εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν επιλεγεί προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθαίνουμε Παρέα» για το σχολικό έτος 2018 - 2019 και θα υλοποιηθούν από σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα.
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων είναι μία από τις 20 σχολικές μονάδες που επιλέχθηκαν αυτή τη χρονιά για την εκπόνηση καινοτόμου προγράμματος με τίτλο: «-Ρομνί κατάρ

Λίγα λόγια για το έργο

European Quality Label

Έχοντας ως στόχο την καλλιέργεια της ειρηνικής συμβίωσης, την αποδοχή της διαφορετικότητας ,του αμοιβαίου σεβασμού και της συνεργατικής κουλτούρας, γιορτάστηκε την Παρασκευή 21/9  στο Δημοτικό Σχολείο Καλλίθηρου η Διεθνής Ημέρα αφιερωμένη στην Ειρήνη. Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ για να διαδώσει τα ιδανικά της ειρηνικής συμβίωσης.