Το 4ο Νηπιαγωγείο στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων υλοποίησε τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα: Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, της Ελλάδας της Κύπρου και της Ομογένειας, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

Ανακοινώθηκαν επίσημα τα αποτελέσματα της Ψηφοφορία των Ακροατών του Μαθητικού Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2020” που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 με μεγάλη επιτυχία στο Διαδικτυακό Μαθητικό Ραδιόφωνο του EuropeanSchoolRadio.

Το 20ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας συμμετείχε στο διαγωνισμό με ένα συνεργατικό μήνυμα που προέκυψε μέσα από το eTwinning έργο "eTreeHuggers: 1,2, Tree… Hug the Trees with me", με τη συμμετοχή 16 σχολείων.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, το σχολείο μας οργάνωσε μια σειρά από δραστηριότητες με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω σε θέματα σχολικής βίας και εκφοβισμού.

Με την ευκαιρία της ημέρας (11/2) αφιερωμένης στην Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο, οι μαθητές της Δ΄τάξης δημιούργησαν

Στις 5-2-2020 στο 5ο δημοτικό σχολείο Καρδίτσας  στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης έγινε ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο από τον Ανθυπαστυνόμο 

Την Τρίτη 4-2-2020 οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας έφεραν τα ποδήλατά τους στο σχολείο κι έκαναν μάθημα  στο προαύλιο με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής

Το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ) συντονίζει το Εθνικό θεματικό Δίκτυο «Τα Βότανα στη ζωή μας» το οποίο ιδρύθηκε στις 25/01/2016 με αρ. πρωτ. 11487/Δ2. Οι σκοποί και στόχοι του, προτεινόμενες θεματικές και όλες οι σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στο σύνδεσμο του Ε.Θ.Δ. http://mvotana.weebly.com/.