Στο μαγικό κόσμο του βιβλίου «ταξίδεψαν» οι μαθητές της Δ΄τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου την Τρίτη 9 Μαϊου 2017.

Στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σοφάδων ενημερώθηκαν για τον τρόπο

Περισσότερα...

« Μες στην καρδιά μου έχω κλείσει

    και φυλαγμένα έχω βαθιά

    την όμορφη τη γειτονιά μου

    με τα σοκάκια τα στενά »

Στις 11 Μαΐου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Δημοτικού σχολείου Καρδίτσας η θεατρική παράσταση

«Μικρές ιστορίες και τραγούδια της γειτονιάς μας» στα πλαίσια του

Περισσότερα...

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά έγινε το πρωί της Πέμπτης, 4 Μαΐου 2017, η 2η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στον Παλαμά. Στην εκδήλωση μαθητές και εκπαιδευτικοί παρουσίασαν εργασίες τους σχετικές με τις Φυσικές Επιστήμες, δηλαδή πειράματα, αφίσες, κατασκευές, παρουσιάσεις και θεατρικά. Παρουσιάσεις πειραμάτων, αφισών και άλλα εκθέματα των μαθητών έγιναν από 2 Δημοτικά Σχολεία (1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά και Δημοτικό Σχολείο Ιτέας), 1 Γυμνάσιο (1ο Γυμνάσιο Παλαμά) και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Καρδίτσας.

Στο νέο κτήριο του σχολικού συγκροτήματος,

Περισσότερα...

       Την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του παλαιού 1ου Λυκείου Έκθεση Σχολικών Δραστηριοτήτων της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας. Οι μαθητές/τριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς είχαν την ευκαιρία να προβάλουν στο κοινό τα έργα τους από διάφορες εργασίες στα πλαίσια των προγραμμάτων που προετοίμασαν στα σχολεία τους στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2016-2017.

       Εκθέματα με μεγάλη

Περισσότερα...

Οι Φυσικές Επιστήμες έγιναν η αιτία να ξαναζωντανέψει για λίγο το παλιό 1ο Λύκειο Καρδίτσας, στο Παυσίλυπο. Εκατοντάδες παιδιά Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου πλημμύρισαν το κτήριο και την αυλή του (τέως) σχολείου και οι φωνές τους ακούστηκαν σε όλη τη γειτονιά. Ο λόγος αυτής της συνάθροισης; Η 10η εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα.

Μαθητές, με χαρά και προθυμία παρουσίαζαν στους παρευρισκόμενους τα πειράματα που είχαν

Περισσότερα...

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας σας προσκαλούν στην έκθεση Σχολικών Δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:30-14:00 στο κτίριο του παλαιού 1ου ΓΕΛ (έναντι Παυσίλυπου) στον 1ο όροφο.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν εκθέματα που

Περισσότερα...

Στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος «Τσιγγάνικα και άλλα παραμύθια» το σχολείο μας το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων φιλοξενήθηκε από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων. Οι μαθητές και των δύο σχολείων συμμετείχαν σε δραστηριότητες ανάγνωσης παραμυθιού στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, σε παιχνίδια δημιουργίας παζλ και ζωγραφικής, καθώς  και σε δράσεις  μουσικοκινητικής αγωγής. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους,  η σχολική σύμβουλος της 3ης εκπαιδευτικής περιφέρειας κα. Καραγκούνη Αικατερίνη και εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν

Περισσότερα...