Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα “Μαθαίνουμε παρέα” του Ιδρύματος Λάτση. Ένας από τους λόγους

Μια σημαντική δράση οργανώθηκε για πρώτη φορά κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2018-2019 στο 4ο ΔΣ Σοφάδων, το οποίο βρίσκεται στο συνοικισμό αθιγγάνων και φοιτούν μαθητές Ρομά. Στόχος της δημιουργίας της σχολικής δανειστικής βιβλιοθήκης ήταν να ενισχυθεί η αναγνωστική ικανότητα των μαθητών και να δοθούν κίνητρα, έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή με περισσότερα βιβλία.

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+  με τίτλο  “M.A.D.E. Music, Art and Drama together in Europe” , «Μουσική, Τέχνη, χορός και Θέατρο μαζί στην Ευρώπη» που εκπονεί το 6ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, δέκα  μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί από το Primara Soala Lorelay  από το Ιάσιο  της Ρουμανίας  επισκεφθηκαν την πόλη μας ,  από την  Κυριακή 22 έως και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου. Οι Ρουμάνοι μαζί με τους ‘Έλληνες μαθητές, ακολούθησαν   ένα οργανωμένο πρόγραμμα με πολλές κοινές  δράσεις και δραστηριότητες.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο.

Την πρωτιά στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2019 «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» κατέκτησε εργασία μαθητών και εκπαιδευτικών της Ε2 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων. 

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου.

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου.