Με την τρέχουσα σχολική χρονιά να φθάνει στο τέλος της, ολοκληρώνεται και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning με τίτλο: "I' ll tell you a story". Στη διάρκεια υλοποίησης του Σχεδίου οι μαθητές μεταξύ άλλων τραγούδησαν, συνεργάστηκαν πάνω στον μύθο του Αισώπου «Ο αετός και ο αγρότης» αλλάζοντας τη ροή της ιστορίας και την τελική  έκβασή της. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι καλές πράξεις πάντα ανταμείβονται. Διασύνδεσαν τις  άναρχες παρεμβάσεις του ανθρώπου στη φύση με  τις φυσικές καταστροφές και επεσήμαναν την ανάγκη για κοινή δράση. Όπως όλοι μαζί άλλαξαν τη ροή και την έκβαση της ιστορίας, έτσι επεσήμαναν ότι

κοινός στόχος και προτεραιότητα όλων των ανθρώπων πρέπει να είναι η προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και η αναστροφή των ενεργειών φθοράς του φυσικού πλούτου!
   Τέλος, με σκοπό να φτάσει σε κάθε γωνιά και κάθε άνθρωπο του πλανήτη το περιβαλλοντικό αυτό μήνυμα, χρησιμοποίησαν διάφορα μέσα και συμβολισμούς όπως τη νοηματική γλώσσα, δραματοποίηση και κουκλοθέατρο αλλά και την τεχνολογία για τη δημιουργία QR κωδικών.
Ο σύνδεσμος του video: https://www.youtube.com/watch?v=j6gbSznZo5M&t=7s

 

Δείτε και το δελτίο τύπου εδώ.