20231218 6DS 001

Το 6ο Δημ. Σχολείο παρουσίασε στο Ξενοδοχείο ‘Κιέριον’ στις 12/12/2023, την πολλαπλασιαστική  δράση του ευρωπαϊκού  προγράμματος Erasmus+ που υλοποιείται στο σχολείο από το Φεβρουάριο του 2022 και έχει τίτλο «Meeple School: Development of soft skills in the primary school with modern board games» - (Ανάπτυξη των ήπιων δεξιοτήτων στο δημοτικό σχολείο).

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλα τα στάδια, οι στόχοι και τα αποτελέσματα του προγράμματος, όπου περιλαμβάνεται ένας  μεθοδολογικός οδηγός  για την εφαρμογή και την διαβίβαση μια μεθοδολογίας για την απόκτηση πολλών βασικών ικανοτήτων, μέσω της μάθησης, η οποία βασίζεται σε σύγχρονα επιτραπέζια παιχνίδια.

Τα σύγχρονα επιτραπέζια παιχνίδια συμπληρώνουν τη μάθηση, καθώς τα παιδιά ενισχύουν τις δεξιότητες τους, μέσω βιωματικού και διασκεδαστικού τρόπου και συμβάλλουν στη νοητική, γλωσσική και συναισθηματική τους ανάπτυξη. Δεδομένου ότι οι τάξεις μας είναι ετερογενείς όσο ποτέ άλλοτε, καθίσταται πιο έντονη η ανάγκη να αναπτυχθούν έργα – τεχνικές που επιδιώκουν την ένταξη και την αποδοχή, την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία.

Οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να παίξουν αυτά τα επιτραπέζια παιχνίδια αποκομίζοντας εξαιρετικές εμπειρίες και εντυπώσεις.

Στα αποτελέσματα του έργου εντάσσεται  η εφαρμογή Meeple School App την οποία μπορεί να κατεβάσει ο κάθε εκπαιδευτικός ή γονέας στο κινητό ή στο tablet του. Αυτή η εφαρμογή είναι ένα κοινό βοήθημα συμβουλευτικής και περιέχει με σχηματικό τρόπο τα βασικά βήματα για την εφαρμογή της εν λόγω μεθοδολογίας, τα εκπαιδευτικά videos,τα φύλλα υποστήριξης, καθώς και βασικές πληροφορίες για καθένα από τα παιχνίδια, τις βασικές ικανότητες και τις ήπιες δεξιότητες που μπορούν να αναπτυχθούν, τις προσαρμογές για τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και επιπλέον προτείνονται ερωτήσεις για να γίνεται ένας αναστοχασμός μετά το παιχνίδι, στο οποίο αναλύεται η συμπεριφορά των παικτών, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο οι αποφάσεις τους επηρέασαν την έκβαση του παιχνιδιού. Όλα τα παραπάνω μπορεί να τα αναζητήσει κάποιος στην ιστοσελίδα του έργου: www.meepleschoolerasmusproject.eu

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος του εκπαιδευτικού κόσμου της Καρδίτσας, η αρμόδια  Σχολική Σύμβουλος ΠΕ06 , διευθυντές και υποδιευθυντές σχολείων, πολλοί εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων,  καθώς και γονείς μαθητών του σχολείου μας, οι οποίοι συγχάρηκαν την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος και ζήτησαν να επισκεφθούμε τα σχολεία τους ώστε οι μαθητές τους να γνωρίσουν τα σύγχρονα επιτραπέζια παιχνίδια και οι εκπαιδευτικοί την μεθοδολογία.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους στήριξαν την πολλαπλαστική μας εκδήλωση

Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος: Διαμαντή Χρυσούλα εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας, υπεύθυνη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που εκπονούνται στο σχολείο, Κουτρουμάνου Μαρία δασκάλα, Τσαρούχας Γεώργιος εκπαιδευτικός πληροφορικής, Τσιτσιρίγκα Ιωάννα δασκάλα ειδικής αγωγής, Καλύβας Ιωάννης  Διευθυντής του 6ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας

20231218 6DS 002

20231218 6DS 003

20231218 6DS 004

20231218 6DS 005

20231218 6DS 006

20231218 6DS 007