20240215 DSA 001

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE και εορτάστηκε στις 06/02/2024 σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο.

Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

Το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού  Καρδίτσας συμμετείχε στον εορτασμό με διάφορες δράσεις.

Η Ε’ και Στ’ τάξεις συνδέθηκαν διαδικτυακά στην κεντρική εκδήλωση εορτασμού της Ημέρας, η οποία διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο».

 20240215 DSA 002

Η Δ’ τάξη με ένα βίντεο έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό για την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου με θέμα: «Ευγένεια στο διαδίκτυο – Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο».

Με γνώμονα το παραπάνω βίντεο οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής του Δ.Σχ Αγναντερού και του 2ου Δ. Σχ. Αλίμου έφτιαξαν παρουσίαση και Quiz για την Ασφάλεια και την σωστή συμπεριφορά στο Διαδίκτυο. Υπάρχει σχετικό άρθρο στο Blog του Σχολείου μας.

Η Γ τάξη ζωγράφισε με την μέθοδοpixelart το λογότυπο για την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου.

Τα μικρότερα παιδιά αφού συζήτησαν για τα διαδικτυακά παιχνίδια και την κλίμακα PEGI(PanEuropeanGameInformation) έφτιαξαν χειροτεχνία laptop με ανακυκλώσιμα υλικά.

Στόχος των δράσεων είναι η προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των οnline τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.

 20240215 DSA 003