20240307 ITE 001

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Με αφορμή αυτή την ημέρα και δεδομένου ότι αυτή η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη σε δράσεις ενημέρωσης για το εν λόγω σύγχρονο φαινόμενο, την Τρίτη 5/3 τα μέλη της Ε.Δ.Υ. κα. Βασιλική Λέντζα (Ψυχολόγος) και κα. Ελένη Μακαντάση (Κοινωνική λειτουργός) προσέγγισαν με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ιτέας το θέμα του

σχολικού εκφοβισμού. Συγκεκριμένα, με βάση σχετικό ορισμό που δόθηκε, τα παιδιά ερεύνησαν μελέτες περιπτώσεων και αναγνώρισαν από τα περιγραφικά στοιχεία αν το περιστατικό που περιγραφόταν ήταν σχολικός εκφοβισμός ή όχι. Στη συνέχεια, μέσα από ένα βιντεάκι ευαισθητοποίησαν τα παιδιά σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης ενός τέτοιου περιστατικού, είτε από την πλευρά του θύματος, είτε από την πλευρά του παρατηρητή και η ενημερωτική συνάντηση έκλεισε με το θετικό μήνυμα «όταν δίνεις αγάπη, αυτή με κάποιο τρόπο σου επιστρέφει» με την προβολή ενός σχετικού βίντεο.

20240307 ITE 002

Την Τετάρτη 6/3, ανήμερα της Πανελλήνιας Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ιτέας έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού σχηματίζοντας με δαχτυλομπογιές και με τις παλάμες τους και τα δάχτυλα τους το «S T O P  B U L L Y I N G»!!!

20240307 ITE 003

20240307 ITE 004