Το 6o ΔΣ Καρδίτσας από το Σεπτέμβριο 2018 υλοποιεί  διετές (2018-2020) πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ229 για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Ο τίτλος του Project είναι : Erasmus+  «Music, Art. Dance and Drama together in Europe», Μουσική, Τέχνη, Χορός και Θέατρο μαζί στην Ευρώπη.
Το συντονιστικό σχολείο είναι το Wilhelm-Busch-Schule στην πόλη Gottingen στη Γερμανία και σχολεία εταίροι είναι το σχολείο στην Cumiana, περιοχή του Τορίνου στην Ιταλία, το σχολείο Scoala Primara Lorelay στο Ιάσιο στην Ρουμανία και το 6ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας
Η πρώτη διακρατική συνάντηση έγινε

στις 20 εως 24 Νοεμβρίου στο σχολείο της Cumiana, περιοχή Τορίνο της Ιταλίας όπου συμμετείχαν τρεις εκπαιδευτικοί από καθε εταιρικό σχολείο. Απο το σχολείο μας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Διαμαντή Χρυσούλα εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας, Κουτρουμάνου Μαρία δασκάλα και Καλύβας Ιωάννης Διευθυντής του σχολείου.
  Στις εργασίες που έγιναν,διοργανώθηκαν συνεργατικές δραστηριότητες, εξετάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος των εργασιών  και των μαθητών και των εκπαιδευτικών, οι προθεσμίες, οι ημερομηνίες των συναντήσεων, που θα γίνουν σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες, όπως επίσης ανατέθηκαν ειδικές αρμοδιότητες στο καθε σχολείο.
Ο σκοπός του προγράμματος “ M.A.D.E. together in Europe” είναι η δημιουργία αυθεντικής επικοινωνίας ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες όλων των εμπλεκόμενων  χωρών  και η εφαρμογή της ευρωπαϊκής διάστασης της εκπαίδευσηςστους μαθητές των σχολείων  μέσω των τεχνών, επειδή οι τέχνες χρησιμοποιούν παγκόσμια γλώσσα που μας επιτρέπει να είμαστε ενωμένοι στην πολυμορφία.
Η σύνδεση της μουσικής, της ποίησης και της κίνησης, τα οποία και τα τρία είναι αναπόσπαστα στοιχεία των παραδοσιακών τραγουδιών, μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο στην κατανόηση των τοπικών παραδόσεων και της πολιτιστικής κληρονομιάς της καθε χώρας, αλλά και να μεταμορφωθεί σε ένα κανάλι επικοινωνίας και προσέγγισης με άλλα έθνη και την κουλτούρα τους. Με αυτόν τον τρόπο ο στόχος του προγράμματος μας ταυτίζεται με το στόχο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς του 2018  ο οποίος είναι να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους και φυσικά και μαθητές να ανακαλύψουν και να συνεργαστούν για την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης και να ενισχύσουν την αίσθηση ότι ανήκουν σε ένα κοινό Ευρωπαϊκό χώρο.
Επιπλέον, το πρόγραμμα θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκου προφίλ του σχολείου και θα ενσωματώσει καινοτόμες πρακτικές στο σχολικό προγραμμα σπουδών.

20181210-6DI-001