Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Προσέχω τη διατροφή, νοιάζομαι για την υγεία μου», που υλοποιείται από την Α΄ τάξη του σχολείου μας, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μελισσοκόμων Ν. Καρδίτσας κ. Γαλιατσάτος Άρης.

Ο κ. Γαλιατσάτος πραγματοποίησε ομιλία σχετική με το μεγάλο θαύμα της φύσης,

δηλαδή το μέλι. Αναφέρθηκε στη διαδικασία παραγωγής του και στα προϊόντα κυψέλης. Επίσης, υπογράμμισε την αξία του μελιού για την ανθρώπινη διατροφή. Η ομιλία συνοδεύτηκε από την παρουσίαση οπτικού υλικού. Επιπρόσθετα, τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να περιεργαστούν τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι μελισσοκόμοι. Στο τέλος της ομιλίας απαντήθηκαν ερωτήσεις των παιδιών. Μετά την παρουσίαση, κάθε παιδί κατασκεύασε (με τη βοήθεια του κ. Γαλιατσάτου) μία πασχαλινή λαμπάδα από μελισσοκέρι.

20190411-5DS-001

     Οι εκπαιδευτικοί (Γκλέζος Νικόλαος, Σπυροπούλου Αικατερίνη & Τσιχτής Ευάγγελος) και οι μαθητές, που συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος, ευχαριστούν θερμά τον κ. Γαλιατσάτο για τις χρήσιμες πληροφορίες - εμπειρίες που τους μετέδωσε.

20190411-5DS-002