20230428 111152

Σήμερα Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Καρδίτσας κ. Τσιάκου Βασίλη, ο δ/ντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Γκόλτσος παρευρέθηκε στην συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο της πόλης για την προώθηση του μπάσκετ «3Χ3» στα σχολεία και δήλωσε τα εξής:

Η ΔΠΕ Καρδίτσας σε αγαστή συνεργασία με τον

Δήμο Καρδίτσας και με τις Σχολικές Επιτροπές του δήμου, στηρίζει την πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των προγραμμάτων αθλητισμού της Ελληνικής Πολιτείας εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας και συγκεκριμένα την προώθηση του «3Χ3» στο μπάσκετ μέσω της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τέτοιες δράσεις με στόχο την προώθηση του αθλητισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι» στις μικρές ηλικίες, όπου διαμορφώνονται χαρακτήρες και συνειδήσεις, δεν μπορούν παρά να μας βρίσκουν σύμφωνους και ενισχυτικούς.

Περιμένουμε λοιπόν αυτή η δράση να εξελιχθεί σε μια γιορτή των μαθητών με απώτερο στόχο την μύησή τους στα μυστικά του αθλητισμού ώστε αφενός να ανακαλύψουν το ταλέντο τους και να απασχολούνται δημιουργικά στον ελεύθερο χρόνο τους και αφετέρου να αποκτήσουν δια βίου υγιεινές συνήθειες και συμπεριφορές