20230511 EUR 001

Μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας συμμετείχαν την Τρίτη 9 Μαΐου  στο κέντρο «Φρούριο» Λάρισας  στην εκδήλωση βράβευσης σχολείων που πήραν μέρος σε ευρωπαϊκά προγράμματα και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Europe Direct και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης – με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας – με αφορμή την «Ημέρα της Ευρώπης». Στην   εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  κ. Κώστας  Αγοραστός και πλαισίωσαν μουσικά τα σύνολα «Βig Βand» και «Μusic Αrte» του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή της κύριο Κωνσταντίνο Γκόλτσο και αντιπροσωπευτικό αριθμό εκπαιδευτικών και μαθητών των Δημοτικών Σχολείων  7ου, 10ου, 18ου Καρδίτσας και του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθήρου με τους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Αλέξανδρο Κάμπα, Σταμάτη Ελένη, Δημήτρη Σπυρόπουλο, Λιάκου Χαρά, Παπαδοπούλου Αγγελική, Ανδρονίκη Παπαδάκη και Παρασκευή Δόγια. Εκπαιδευτικοί και μαθητές αντάλλαξαν εμπειρίες και εμπνεύστηκαν από τις επιτυχίες και τα επιτεύγματα της μαθητικής κοινότητας της Θεσσαλίας.

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κύριος Κωνσταντίνος Γκόλτσος στον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε:

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για την πρωτοβουλία του να συναντηθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλους τους νομούς της Θεσσαλίας με την ευκαιρία της «Ημέρας της Ευρώπης», και να βραβευθούν για την συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα και σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, σε μια γιορτή με άρωμα Ευρώπης, σε μια γιορτή αναγνώρισης του έργου της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Παράλληλα θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς των σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Καρδίτσας και όχι μόνο, για την συμμετοχή τους στα Ευρωπαϊκά προγράμματα, ίσως τα πιο επιτυχημένα προγράμματα της Ευρώπης!

Γίνονται ευρωπαϊκά προγράμματα στα σχολεία; Η απάντηση είναι σαφέστατα ναι! Μόνο που πολλές φορές δεν γίνονται αντιληπτά. Σήμερα λοιπόν είναι μια ευκαιρία να μάθουν οι πολίτες της Θεσσαλίας γι΄ αυτά τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις διακρίσεις των πρωταγωνιστών μαθητών τους στους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς!

Ευρωπαϊκά προγράμματα λοιπόν όπως τα Erasmus, e-twinning και άλλα σημαίνουν Ευρωπαϊκό όραμα, Κινητικότητα πολιτών, Ίσες ευκαιρίες, Αλληλεγγύη, Ανταλλαγή πολιτισμών. Είναι η πολιτιστική γέφυρα μεταξύ των λαών της Ευρώπης, είναι η ιδέα και η αίσθηση του να ανήκεις στην Ευρώπη. Στηρίζουν όλους τους ευρωπαίους πολίτες χωρίς αποκλεισμούς στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη, βελτιώνοντας τις δεξιότητές τους, προωθώντας μια συμμετοχική δημοκρατική κοινωνία με διαπολιτισμική κατανόηση, με οικολογικό προσανατολισμό, ψηφιακά προετοιμασμένη. Οι Ευρωπαίοι πολίτες γίνονται πια πιο ισχυροί σε γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες σε ένα διεθνές περιβάλλον που εξελίσσεται ταχύτατα.

Κλείνοντας λοιπόν θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στην σημερινή εκδήλωση ευχόμενος να γίνει θεσμός,  και να απευθύνω θερμές ευχαριστίες στους συντελεστές της εκδήλωσης για την άρτια διοργάνωση κ.κ. Ρούστα, Γαλάνη, Χατζηκαμαγιάννη, Λυμτσιούλη και Κατσιάκου».

20230511 EUR 002

 

20230511 EUR 003

 

20230511 EUR 004