20230519 ROU 001

Την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας επισκέφθηκε αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών από σχολεία της πόλης Βαγιαδολίδ της Ισπανίας και από το Ιάσιο της Ρουμανίας την Παρασκευή 19/05/2023 στα πλαίσια προγράμματος Erasmus με τίτλο «Meeple School». Τους εκπαιδευτικούς συνόδευαν ο κ. Καλύβας Ιωάννης δ/ντής του 6ου δημοτικού σχολείου που συμμετέχει στο πρόγραμμα με την εκπαιδευτικό Αγγλικής γλώσσας κ. Διαμαντή Χρύσας του ίδιου σχολείου, «ψυχή» του προγράμματος.

Τους εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε θερμά ξεναγώντας τους στα γραφεία της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας ο Δ/ντής της κ. Γκόλτσος Κωνσταντίνος με τους συνεργάτες του. Τους ενημέρωσε τόσο για την περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας όσο και για την λειτουργία και την δομή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας αλλά και συνολικά για το Εκπαιδευτικό Σύστημα της Ελλάδας.

Από την πλευρά τους οι Ισπανοί και οι Ρουμάνοι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν την Δ/νση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις χώρες τους και τα εκπαιδευτικά τους συστήματα. Αντηλλάγησαν διάφορες απόψεις και ιδέες. Τέλος έγινε εκτενής αναφορά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα «Meeple School», το οποίο αφορά διάφορα παιχνίδια στο χώρο του σχολείου πέρα από τα καθιερωμένα, που αναπτύσσουν πολλές δεξιότητες των μαθητών. Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα καινοτόμο και φιλοδοξεί με την εξέλιξή του να επεκταθεί και σε άλλα σχολεία των τριών χωρών.

Ο κ. Γκόλτσος τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους στην Δ/νση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξάροντας το έργο τους και δήλωσε αρωγός τους. Στους φιλοξενούμενους προσφέρθηκε ο Τουριστικός Οδηγός της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας προβάλλοντας τα αξιοθέατα της περιοχής όπως η Λίμνη Πλαστήρα, τα Λουτρά Σμοκόβου και άλλα.

20230519 ROU 002