20231221 DEL 006

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στους χώρους του Γυμνασίου Παλαμά κοινή συνάντηση εργασίας της αστικής Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μέριμνα» που τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΑ με τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής Παλαμά και Σοφάδων καθώς και των Διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων των πληγέντων περιοχών με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Καρδίτσας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να οριστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόγραμμα ενίσχυσης των μαθητών και μαθητριών αλλά και των εκπαιδευτικών και γονέων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες, να προσδιοριστούν οι τωρινές δυσκολίες και να αναδειχθεί το μέγεθος μίας πρωτόγνωρης κλιματικής κρίσης.

 Στη συνάντηση παραβρέθηκαν Μέλη των ΕΔΥ από σχολεία της ευθύνης μας τα οποία παρουσίασαν με αναλυτικό τρόπο την ψυχική κατάσταση των μαθητών/-τριών αλλά και τις ενέργειες που έγιναν όλο αυτό το διάστημα υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, ενώ οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων μας σε ψυχικά φορτισμένο κλίμα μετέφεραν τις εμπειρίες τους από αυτή την κατάσταση αλλά και τις δυσκολίες που συνεχίζουν πολλαπλά.

 Στη συνάντηση συμμετείχε ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κύριος Αθανάσιος Μπότας ενώ τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας την εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Δημήτριος Σπυρόπουλος, Διευθυντής στο 8ο Δημοτικό Σχολείο. Ακολούθως, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρής τόνισε την ανάγκη για άμεση και συνεχή στήριξη των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών.