Τι θα χρειαστείτε:

Έναν σαρωτή (scanner) ή μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό με κάμερα ή έναν υπολογιστή με κάμερα.

Με τα μηχανήματα αυτά μετατρέπουμε τα έγγραφα σε ψηφιακή μορφή. Κάθε μηχάνημα έχει τις δικές του οδηγίες και τον τρόπο που αποθηκεύει τα έγγραφα.

Οι πιθανοί τρόποι αποθήκευσης των παραπάνω μηχανημάτων είναι: εικόνα (jpg, tiff, png, etc), κείμενο (pdf, doc, etc) κ.ο.κ..

Θα πρέπει να είστε

προσεκτικοί ώστε τα έγγραφα κατά την μεταφορά τους σε ψηφιακή μορφή να είναι καθαρά και ευανάγνωστα (όχι κουνημένες φωτογραφίες, σκοτεινές σαρώσεις, κ.τ.λ.).

 

Η επιθυμητή μορφή βάσει εγκυκλίου είναι το PDF.

Για να μετατρέψετε ένα αρχείο σε PDF μορφή υπάρχουν πολλά και διάφορα εργαλεία αναλόγως τη συσκευή που χρησιμοποιούμε. Παρακάτω δίνουμε μια δωρεάν λύση μετατροπής εικόνας σε PDF για windows (που είναι και το πιο σύνηθες).

Θα χρειαστείτε το δωρεάν λογισμικό PDFBullZip. Θα το βρείτε εδώ ή στην ιστοσελίδα τους.

20170221-MET-001

 

Μετά την εγκατάσταση, δημιουργείται στον υπολογιστή σας ένας εικονικός εκτυπωτής που εκτυπώνει όχι σε χαρτί αλλά δημιουργεί αρχεία pdf.

20170221-MET-002

20170221-MET-003

 

Τέλος, τα αρχεία pdf τα στέλνετε με email στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στο θέμα του email βάζετε τα στοιχεία όπως αναφέρεται αναλυτικά στην εγκύκλιο μεταθέσεων.