Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες,

28η Οκτωβρίου 1940, ένα ορόσημο στην Ιστορία του ελληνικού Έθνους. Πριν 83 χρόνια η πατρίδα μας κλήθηκε να λάβει ιστορικές αποφάσεις και να ταχθεί με την σωστή πλευρά της Ιστορίας. Η Ελλάδα ενωμένη και αποφασισμένη ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό, πετυχαίνει το ακατόρθωτο, όταν παραμερίζει τις όποιες διαφορές της εσωτερικά και με ομοψυχία αντιστέκεται σε κάθε επιβουλή.

Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, συμπίπτει με τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων στη Μέση Ανατολή, και μας δίνει ένα ξεχωριστό διττό μήνυμα, επίκαιρο όσο ποτέ: μας υπενθυμίζει σε όλους και όλες ότι αφενός τίποτε δεν είναι αυτονόητο, πόσο μάλλον η ελευθερία, η οποία χρειάζεται αγώνες και θυσίες, και αφετέρου ότι το πολυτιμότερο πράγμα στην ζωή των ανθρώπων είναι η ίδια η ελευθερία!

Τιμούμε λοιπόν σήμερα αλλά διαχρονικά όλους εκείνους τους Ήρωες που θυσιάστηκαν για ιδανικά και αξίες αλλά προπάντων θυσιάστηκαν για την Ελευθερία. Τιμούμε επίσης την πολύτιμη αυτή παρακαταθήκη του Έθνους μας. Ας παραδειγματιστούμε από τους ήρωες του ’40 και ας κάνουμε ο καθένας μας αυτό που πρέπει για τον κοινό σκοπό με αισιοδοξία και δύναμη. Ας διδαχθούμε από την αυτοθυσία τους ώστε να μεταλαμπαδεύσουμε ιδανικά και αξίες στις επόμενες γενιές.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους !!!

 

                                                                        Ο Δ/ντής Π.Ε. Καρδίτσας

                                                                        Κωνσταντίνος Γκόλτσος