20240126 6ΔΣ 001

Στις 19/1/2024 πραγματοποιήθηκε διασχολική δράση του 6ου και του 8ου Δημ Σχ. στα πλαίσια της διάχυσής του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «MeepleSchool: Development of soft skills in the primary school with modern board games» (MeepleSchool: Ανάπτυξη των ήπιων δεξιοτήτων στο δημοτικό σχολείο με σύγχρονα επιτραπέζια παιχνίδια.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των τμημάτων Γ1 και Στ1 του 6ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας, οι οποίοι συμμετείχαν στην υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Διευθυντή κ.Δημ. Σπυρόπουλου του 8ου Δημ. Σχολείου  και επισκέφθηκαν το σχολείο τους όπου έπαιξαν σύγχρονα επιτραπέζια παιδαγωγικά παιχνίδια με τους συμμαθητές τους στα τμήματα των  Γ΄& ΣΤ’ τάξεων. Οι μαθητές είχαν όλοι μεγάλο ενθουσιασμό και πολλή χαρά κατά την υλοποίηση της δράσης και συνεργάστηκαν  με υποδειγματικό τρόπο.

Ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι η εφαρμογή και μετάδοση της μεθοδολογίας που αναπτύχθηκε με σκοπό την απόκτηση πολλών βασικών ικανοτήτων (key competences) και την ανάπτυξη πολλών ήπιων δεξιοτήτων (soft skills) μέσω της μάθησης, η οποία βασίζεται σε σύγχρονα επιτραπέζια παιχνίδια.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τα σύγχρονα επιτραπέζια παιχνίδια αποτελούν εκπαιδευτικό εργαλείο για την μάθηση και την διδασκαλία, ενισχύοντας τη μάθηση, καθώς τα παιδιά αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους, μέσω βιωματικού και διασκεδαστικού τρόπου και συμβάλλουν στη νοητική, γλωσσική και συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Ευχαριστούμε θερμά, για την φιλοξενία, την οργάνωση και την στήριξη  τον Διευθυντή κ. Δημ. Σπυρόπουλο και τους εκπαιδευτικούς του 8ου Δ. Σχολείου που συμμετείχαν  στην δράση, αλλά και τον κ. Καλύβα Ιωάννη ,Διευθυντή του 6ου Δημ. Σχολείου που υποστηρίζει πάντοτε κάθε δράση του προγράμματος μας.Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος : Διαμαντή Χρύσα, Ιωάννα Τσιτσιρίγκα, Μαρία Κουτρουμάνου, Γιώργος Τσαρούχας, και ο διευθυντής του  σχολείου κ.Καλύβας Ιωάννης.

Δείτε το σχετικό βίντεο: https://youtu.be/Zr10C7PxEmo