20240129 6DS 001

Εκπαιδευτικοί του 6ου στην Ισπανία με πρόγραμμα ERASMUS

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού  προγράμματος Erasmus+ «The Meeple School: Development of soft skills in the primary school with modern board games» (Meeple School: Ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων στο δημοτικό σχολείο με σύγχρονα επιτραπέζια παιχνίδια) 2021-1-ES01-KA220-SCH-000034472, οι εκπαιδευτικοί Καλύβας Ιωάννης διευθυντής του 6ου Δημ.  Σχολείου και Διαμαντή Χρύσα, εκπ/ κός Αγγλικής γλώσσας  του ιδίου σχολείου και συντονίστρια του έργου, συμμετείχαν στην τελευταία διακρατική συνάντηση  του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας (24-27 Ιανουαρίου), σε συνεργασία με

τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς των εταίρων σχολείων, Funcacion Educativa Jesuitinas, Valladolid, συντονιστικό σχολείο από Ισπανία, το ίδρυμα, Funcacion Aspaym Castillay Leon, Simancas Valladolid, από Ισπανία και το σχολείο ScoalaPrimaraLorelay, Iasi, από Ρουμανία.

 Στη συνάντηση έγινε απολογισμός για όλες τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματα του έργου, όσων αφορά την ολοκλήρωσή του και επιπλέον δρομολογήθηκαν οι ενέργειες για την περεταίρω διάχυση των αποτελεσμάτων του εν λόγω έργου. Επίσης, όλοι οι εταίροι συμμετείχαν στην πολλαπλασιαστική εκδήλωση του σχολείου Jesuitinas.

 Χάρη σε αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα η παιδαγωγική αξία του επιτραπέζιου παιχνιδιού προσεγγίστηκε  από διαφορετικές πλευρές, αποδόθηκαν  νέες επιστημονικές διαστάσεις, οι οποίες  μπορούν να αξιοποιούνται δημιουργικά στην μαθησιακή διαδικασία και να αναβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας.

https://www.meepleschoolerasmusproject.eu/

6ο Δημοτικό σχολείο